Kartano

Kartano

Hämeenkylän kartano on perinteikäs kokous- ja juhlapaikka Vantaan Hämeenkylässä lähellä Helsinki-Vantaan lentokenttää.

Hämeenkylän kartano on kulttuurihistoriallisesti arvokas kohde, jonka juuret juontavat 1500-luvulle. Sen ytimen muodostavat kuusi rakennusta, jotka ovat historiallisesti ja arkkitehtonisesti suojeltuja. 

Hämeenkylän kartanoalueella aloitettiin mittavat uudistustyöt kesällä 2012. Niiden tarkoituksena oli paitsi säilyttää Hämeenkylän alueen historiallinen merkitys, myös tarjota palveluita niin yritys- kuin yksityisasiakkaille hotelli-, ravintola- ja kokouskeskuksena. Museoviraston valvoma parannushanke eteni vaiheittain, ja se valmistui kaikilta osin vuoden 2014 syksyllä.

Hämeenkylän kartano on noussut peruskorjauksen jälkeen uuteen kukoistukseensa ja siitä on tullut palveluidensa ja miljöönsä johdosta yksi pääkaupunkiseudun mielenkiintoisimmista kokous- ja juhlapaikkakohteista. Peruskorjauksen myötä kartanon toiminta laajentui ympärivuotiseksi ja -vuorokautiseksi ja se palvelee entistä paremmin myös lähialueen asukkaita. Ensimmäisen vaiheen valmistumisen jälkeen syyskuussa 2013 alueelle on saatu hyvätasoinen ravintola ja terassi suurelle yleisölle.

Kartanon tyylikäs ja rauhallinen ympäristö inspiroi niin vapaa-ajan kuin työnkin merkeissä. Kartanon mailla kiire kannattaakin unohtaa, sillä meillä asuu rauhaa rakastava kummitus, joka haluaa pitää stressin loitolla asiakkaistamme.

Lue lisää Hämeenkylän kartanon historiasta! Monisatavuotiseen historiaamme mahtuu käänne jos toinenkin.

Empiren ehdoilla! Lue juttu uudistuneesta kartanostamme Evento+S&A -lehden numerosta 3/2014.