Kartanon puisto

Kartanon puisto

Hämeenkylän kartanon puistoa kehystävät satoja vuosia vanhat puut

Hämeenkylän kartanon piha-alue on upea kaikkina vuodenaikoina: vanhoja puita, viheralueita, peltomaisemaa ja metsän eläimiä sulassa sovussa keskenään.

Piha-alueen vanhimmat puut ovat satoja vuosia vanhoja. Hoidamme arvokkaita puitamme huolella ja kasvatamme niistä myös jälkikasvua, jotta takaamme puistomaiseman säilymisen kartanoalueella.

Aika on ikävä kyllä syönyt vanhoja puita. Vanhin, noin 150-vuotias tammivanhus, kaatui eräänä kauniina heinäkuun aamuna vuonna 2012. Puu oli sisuksiltaan niin laho, etteivät edes runkoa tukeneet tukirakennelmat tai oksien karsiminen sitä auttaneet.  

Tammen kaaduttua sen ympärillä kasvaneet puut jäivät pahasti tuulten armoille. Tähän ne eivät olleet tottuneet, joten turvallisuussyistä nämäkin puut jouduttiin kaatamaan ennen kuin ne olisivat ennemmin tai myöhemmin katkenneet tuulten riepomana.

Kartanon henkilökunta ja lukuisat vieraat muistavat upeaa jyhkeää tammivanhusta lämmöllä. Moni onnellinen hääpari on vihitty juuri tuon tammen alla, ja moni on ikuistanut itsensä valokuviin tammen edustalla.

Onko sinulla kuvia itsestäsi upean tammemme alla? Lähetä ne meille osoitteeseen sales.hotels@sodexo.fi ja julkaisemme kuvan ja tarinasi suostumuksellasi verkkosivuillamme.

Ota yhteyttä ja kysy lisää